Desinfectie middelen
Veel branches maken gebruik van desinfectie middelen. Bv: de agrarische sectoren, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, levensmiddelenindustrie, de recreatieve sectoren en ook zwemwater. In het buitenland wordt het drinkwater ook behandeld met desinfectie middelen. Desinfectie middelen in de zorgsector kunnen besmettingen van apparatuur, patiënten ...
Veel branches maken gebruik van desinfectie middelen. Bv: de agrarische sectoren, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, levensmiddelenindustrie, de recreatieve sectoren en ook zwemwater. In het buitenland wordt het drinkwater ook behandeld met desinfectie middelen. Desinfectie middelen in de zorgsector kunnen besmettingen van apparatuur, patiënten en medewerkers voorkomen. Het voorkomen van besmetting wordt belangrijker doordat micro-organismen steeds beter bestand zijn tegen antibiotica (toenemende resistentie). Een actueel voorbeeld hiervan is de MRSA-bacterie. Infecties kunnen voor een relatief zwakke patiënt ernstige gevolgen hebben en zijn een belangrijke kostenpost voor de gezondheidszorg. In de huiselijke kring is desinfectie, tot op dit moment, nog geen must zo is gebleken. hoewel er in een groot aantal huishoudens risico’s worden genomen. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van het beruchte vaatdoekje, uitwisseling van tandenborstels door gezinsleden en vergeten om handen te wassen na het toiletgebruik. Verder is een te hoge koelkast temperatuur (boven de 7 graden) reden voor vroegtijdig bedorven voedsel en het onvoldoende garen van voedsel reden voor voedselvergiftiging. In Nederland komen we jaarlijks minstens 2 miljoen gevallen van voedselvergiftiging voor. Dit kan leiden tot diaree en soms zelfs tot overlijden.
Meer
Toont 1 - 7 van de 7 items
Toont 1 - 7 van de 7 items